سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

ورود ۱۲ میلیارد مترمکعب آب به سد‌های کشور با بارش‌های اخیر | کاهش ۹ درصدی ورود به سد‌ها نسبت به سال گذشته (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۲۴۹۱۸
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲
ورود ۱۲ میلیارد مترمکعب آب به سد‌های کشور با بارش‌های اخیر | کاهش ۹ درصدی ورود به سد‌ها نسبت به سال گذشته (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سخنگوی صنعت آب کشور با اعلام اینکه با فعالیت سامانه بارشی اخیر ۱۲ میلیارد متر مکعب آب وارد سد‌ها شده است، گفت: همچنان نسبت به سال گذشته ۹ درصد کاهش ورودی به سد‌ها را داریم.

به گزارش شهرآرانیوز، فیروز قاسم‌زاده در نشست خبری که امروز (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزار شد، با اعلام این خبر، اظهار کرد: این میزان ورودی در حالی بود که از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) ۲۵.۲ میلیارد مترمکعب آب وارد سد‌های کشور شده است.

وی ادامه داد: با این وجود هنوز نسبت به سال گذشته ۹ درصد کاهش ورودی داریم؛ همچنین نسبت به ۵ سال اخیر ۲۴ درصد کاهش ورودی داریم.

سخنگوی صنعت آب گفت: سد‌های حوضه زاینده‌رود با بیشترین کاهش روبرو شده‌اند.

وی درباره وضعیت خروجی آب از سد‌ها هم گفت: میزان خروجی آب از سد‌ها تاکنون مشابه سال آبی پارسال بوده است.

سخنگوی صنعت آب ادامه داد: اکنون ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر است و معادل ۳۱ میلیارد متر مکعب موجودی دارند.

قاسم‌زاده در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه افزود: دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش تراز آب دارد.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت تراز آب دریاچه نسبت به ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) ۶۰ درصد بهبود یافته است.

سخنگوی صنعت آب وسعت دریاچه ارومیه را یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: حدود ۲.۲ میلیارد متر مکعب آب در دریاچه ارومیه وجود دارد.

۴۰ میلیون متر مکعب آب از سمت افغانستان رهاسازی شد

قاسم‌زاده در باره وضعیت هیرمند ادامه داد: حقآبه هیرمند امسال در دو نوبت از سوی افغانستان رهاسازی شده است.

وی افزود: در این دو نوبت حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب رهاسازی شده که موجب بهبود اندک وضعیت چاه نیمه‌ها شده است.

سخنگوی صنعت آب کشور خاطرنشان کرد: کشورمان همچنان به معاهده فی‌مابین دو کشور در باره حق آبه هیرمند پایبند است.

بارش‌های کشور در بهمن‌ماه ۵۰ درصد کاهش داشت 

قاسم‌زاده درباره وضعیت بارشی کشور در بهمن‌ماه سال گذشته گفت: وضعیت خوبی در بهمن‌ماه نداشتیم به‌گونه‌ای که ۵۰ درصد کاهش بارش داشتیم.

وی ادامه داد:، اما وضعیت در اسفندماه تغییر کرد و ۴ سامانه بارشی بر کشور حاکم شد و بارش‌هایی اتفاق افتاد.

سخنگوی صنعت آب کشور افزود: با این وجود هنوز وضعیت بارشی با توجه به ۴ سال خشکسالی خوب نشده و نسبت به سال آبی پارسال (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲) ۹ درصد کاهش بارش داریم.

ضرورت رعایت مدیریت مصرف 

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: گرچه وضعیت سد‌ها با بارش‌های اخیر اندکی بهبود دارد؛ اما همچنان ضروری است همه به مدیریت مصرف آب توجه ویژه داشته باشند.

وی گفت: بارش‌های اخیر سبب شد ۵ درصد رشد بارش نسبت به سال گذشته داشته باشیم.

وضع بارشی در ۴ استان ناجور

سخنگوی صنعت آب کشور وضع بارشی ۴ استان بوشهر، فارس، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: خراسان جنوبی و خراسان رضوی وضعیت بد بارشی دارند و در خراسان رضوی وضعیت سد دوستی امیدوارکننده نیست.

قاسم‌زاده ادامه داد: انتظار می‌رود شهروندان در استان خراسان رضوی مدیریت بیشتری در مصرف آب داشته باشند تا بتوانیم تابستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

وی افزود: در مجموع وضع ۱۷ استان از نظر بارش نرمال و ۱۴ استان کاهش بارش دارند.

سخنگوی صنعت آب در باره وضعیت بارشی تهران خاطرنشان کرد: این استان نیز با ۲۸ درصد کاهش بارش همراه است.

قاسم‌زاده گفت: حوضه‌های آبریز ارس، دریاچه ارومیه، کرخه و اترک از نظر بارشی مثبت شده‌اند و سایر حوضه‌ها منفی هستند.

وی ادامه داد: حوضه آبریز سد زاینده رود امسال با بیشترین کاهش بارش روبرو است.

تنها ۵ میلیارد مترمکعب ذخیره برفی داریم 

سخنگوی صنعت آب در باره وضعیت ذخیره برفی کشور افزود: سطح پوشش برفی کشور در فصل جاری با کاهش روبرو شده است.

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین بررسی‌ها اکنون تنها یک درصد کشور در ارتفاعات پوشش برفی دارد.

وی به سامانه بارشی که از ۲۸ فروردین در کشور فعال شده، اشاره کرد و گفت: بر این اساس از همان ابتدا ستاد سیلاب وزارت نیرو تشکیل جلسه داد و نسبت به وقوع سیل هشدار‌های متعددی صادر کرد.

سخنگوی صنعت آب از مدیریت خوب در سیلاب سیستان و بلوچستان خبر داد که سبب شد سیلاب‌ها کمترین آسیب را داشته باشند.

شدت بارش‌ها در کشورمان بالا بود

قاسم‌زاده با بیان اینکه بارش‌های اخیر در کشورمان از شدت بیشتری برخوردار بوده است ادامه داد: با این حال میزان آسیب کمتر از سایر کشور‌های منطقه داشت.

وی افزود: در یک ایستگاه باران‌سنجی حداکثر بارشی که ثبت شده بود ۳۰۰ میلی‌متر بود که ۲ برابر میزان سالانه بارش در آن ایستگاه بود.

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: سد‌های استان سیستان و بلوچستان مدیریت سیلاب کردند و این باعث کاهش خسارت بود.

قاسم‌زاده گفت: ۶۱۵ روستا در سیلاب قطع آب شدند که اکنون ۵۲۰ روستا آب وصل شده و بقیه به دلیل نبود راه دسترسی باقی مانده‌اند.

وضعیت منابع آبی تهران بهبود یافت 

وی درباره آخرین وضعیت سد‌های تهران و تامین آب پایتخت در فصل گرم سال ادامه داد: در حال حاضر سد‌های تهران ۲۱ درصد پرشدگی دارند، اما همچنان حجم آب سد‌های پنج‌گانه تهران نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر این‌که برنامه‌ریزی برای سد‌های تهران در یک شرایط بدبینانه انجام شد گفت:، اما بارش‌های اخیر وضعیت را بهتر کرد به گونه‌ای که نسبت به آنچه اواسط زمستان پیش‌بینی کرده‌ایم شرایط بهتری را پیش‌رو داریم.

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: امیدواریم با مدیریت مصرفی که توسط مشترکان صورت می‌گیرد بتوانیم فصل گرم را پشت سر بگذاریم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->